megadyne

Curelele de distributie cu lungime deschisa MEGALINEAR  sunt fabricate din poliuretan termoplastic, oferind astfel o rezistenta mai mare la uzura si frecare. Cablurile din otel de diverse categorii ofera caracteristici foarte bune de functionare, chiar si cu sarcini mari de tractiune. Fabricate pentru grade fine de toleranta, Megalinear ofera siguranta si o excelenta stabilitate dimensionala. Adaugarea in timpul productiei a unui strat de nailon pe dinti si/sau pe partea inferioara a curelei imbunatateste proprietatile de functionare in aplicatii specifice. Este posibil de asemenea un strat mai gros de poliuretan pe partea inferioara a curelei, asigurand mai multa protectie impotriva produselor periculoase sau grele.
MEGALINEAR prezinta urmatoarele caracteristici:
Caracteristici MECANICE
– Mare stabilitate dimensionala
– Pretensionare mica
– Nivel de zgomot scazut
– Rezistenta mare la frecare
– Costuri de mentenanta mici
– Flexibilitate mare
– Viteze lineare de pana la 80 m/sec
– Pozitinoare lineara de mare precizie
Caracteristici CHIMICE
– Rezistenta mare la uzura
– Hidroliza,
– Raze ultraviolete,
– Ozon
– Temperaturi de functionare: de la -25 °C pana la +80 °C
(pana la +110 °C pentru intervale scurte)
– Rezistenta mare la uleiuri, grasimi si unsori
– Rezistenta mare la majoritatea acizilor si la Alcali.
– Compatibilitate pentru fabricarea cu alte materiale termoplastice
MEGALINEAR pot fi furnizate ca si role cu lungime deschisa, sau ca si curele inchise.
Curele deschise (nelipite)
Aceste curele sunt fabricate ca si lungimi continue, avand consolidarea intr-o configurare paralela. Lungimile standard ale rolelor sunt de 50 sau 100 metri. Alte lungimi sunt disponibile la cerere.
Curelele MEGALINEAR  ca si lungime deschisa sunt in mod normal folosite in mecanismele cu miscare lineara.
Curele inchise
Prin lipire, folosind proprietatile termoplastice ale curelelor cu lungime deschisa, curelel inchise pot produse la orice lungime prin lipire. Imbinarea finala este rezistenta la uzura rezultata din curbare si tensiune, datorita tiparului unic simetric in forma de V al articulatiei.
Curelele inchise sunt recomandate pentru aplicatiile de transport, mai ales cand este necesar un mecanism de divizare si/sau pozitiv. Aplicatii suplimentare ale deschiderilor, profilelor si straturilor de acoperire sunt posibile, pentru a se potrivi in aplicatiile speciale.
MEGALINEAR este de asemenea disponibil cu cabluri de consolidare alternative cum ar fi, Keviar (K), High Flex (HF), High Performance (HP) and High Performance Flex (HPF).